Ako sa vyhnúť nedoplatkom za bývanie?

Späť na blog

reakcie (0)

Refinancujte! Mesačné náklady vám pomôže znížiť hypotéka za 1 % ročne.

Čakanie na ročné vyúčtovanie preddavkových platieb býva sprevádzané obavami z prípadnej výšky nedoplatku. Neželané výdavky, ktoré vedia urobiť poriadny škrt v rodinnom rozpočte potrápia takmer každého z nás. Jednou z možností ako si ich znížiť je refinancovanie drahých úverov a zafixovanie výhodnej úrokovej sadzby na čo najdlhšie obdobie.


Dospelá osoba na Slovensku zaplatí za elektrinu, vodu, plyn a kúrenie v priemere 190 eur mesačne. Tento osobný výdavok predstavuje približne štvrtinu nášho disponibilného príjmu a každý mesiac je tou najväčšou finančnou záťažou väčšiny Slovákov. Keď si však nedáme pozor na spotrebu energií a v zime to preženieme s vykurovaním našich domácností, nedoplatky nám zhltnú ešte aj časť úspor na letnú dovolenku. Podľa prieskumu to zažilo približne 10 % Európanov. V rebríčku nedoplatkov na bývaní je Slovensko mierne pod európskym priemerom, ktorý ťahajú Gréci, nevyhla sa im skoro polovica z nich. Medzi národy s najmenším počtom nedoplatkov a omeškaní v splácaní dlhov patria Rakúšania, Česi, Dáni, Holanďania a Nemci.

Aj takto sa dá ušetriť!


Možností, ako sa nedoplatkom vyhnúť, je niekoľko. Od rekonštrukcie a následného nadmerného úniku tepla, cez ohrev vody alternatívnymi spôsobmi, neprekurovaním miestností až po šetrenie vody pri umývaní riadu a podobne. Riešením je aj zníženie splátky hypotéky a jej zafixovanie na čo najdlhšie obdobie. V Poštovej banke teraz môžete získať hypotéku Užitočné bývanie s úrokom už od 1 % p.a. pri všetkých fixáciach, a to bez poplatku za jeho poskytnutie.


„Keďže sa úrokové sadzby nachádzajú na historickom minime, našim klientom odporúčame vziať si hypotéku, resp., refinancovať svoje staré dlhy čo najskôr a zafixovať si úrokovú sadzbu na čo najdlhšie obdobie,“ radí hovorkyňa Poštovej banky Lýdia Žáčková. Viac informácií o jedinečnej úverovej ponuke nájdete na www.uzitocnebyvanie.sk.



zdroj: www.topreality.sk




Pridať reakciu

Po vyplnení formuláru prosím napíšte výsledok jednoduchého matematického príkladu do kolonky vedľa tlačítka "Odoslať" a následne ho pre odoslanie stlačte.
polia označené * sú povinné