Eurovea 2 má právoplatné stavebné povolenie, v Bratislave postavia prvý slovenský mrakodrap.

Späť na blog

reakcie (0)
Dokončenie rozšírenia nákupného centra Eurovea je plánované do konca roka 2022.

Projekt Eurovea 2 má právoplatné stavebné povolenie, ktoré zahŕňa rozšírenie nákupného centra Eurovea, prvý slovenský mrakodrap Eurovea Tower, rezidencie Riverside, administratívne budovy Pribinova X a Pribinova Y i podzemné garáže. Súčasťou výstavby v rámci mestskej štvrte Eurovea City pri nábreží Dunaja majú byť aj nové verejné priestory a športoviská. Informoval o tom developer projektu spoločnosť J&T Real Estate (JTRE).

Prípravnú fázu výstavby Eurovea 2 začali po získaní územného rozhodnutia v marci 2019. Na základe právoplatného stavebného povolenia plánujú ešte v decembri spustiť výstavbu základov stavieb. Po ukončení prípravných prác vo februári 2020 chcú začať stavať železobetónové konštrukcie na všetkých objektoch.

VIACROČNÉ PRÍPRAVY
„Eurovea 2 si vyžiadala viacročné prípravy, počas ktorých sme intenzívne komunikovali a zlaďovali svoje predstavy s odborníkmi, zástupcami magistrátu, mestských častí, so zástupcami ich odborných útvarov, s vlastníkmi dotknutých nehnuteľností, ako aj s verejnosťou. Naším cieľom je komplexné a premyslené dobudovanie celej zóny,“ povedal výkonný riaditeľ JTRE Pavel Pelikán.

Predaj bytov v Eurovea 2 sa začal v lete tohto roku. V 168-metrovom mrakodrape Eurovea Tower a bytovom dome Riverside je v súčasnosti podľa developera predaných 292 bytov, teda takmer 60 percent z celkového počtu 488 bytov.

NÁBREŽNÝ PARK
Developer v rámci projektu plánuje tiež postaviť veľký nábrežný park s výmerou 25-tisíc štvorcových metrov, ako aj nový aktivity park rozdelený na tri zóny podľa vekových kategórií, ktorý zaplní momentálne nevyužitý priestor pod Mostom Apollo.

Na Pribinovej ulici pribudne nová stromová alej. „Tiež máme ambíciu spojiť nábrežie pred Eurovea so zastávkou mestskej hromadnej dopravy na moste,“ dodal developer.

Dokončenie rozšírenia nákupného centra Eurovea je plánované do konca roka 2022 a byty v prvom slovenskom mrakodrape odovzdajú majiteľom v druhej polovici roku 2023. V týchto termínoch dokončia aj úpravy bulváru Pribinova, dunajskú promenádu vrátane zelene, ihrísk a všetkých verejných priestorov.


zdroj: www.bratislavaden.sk


Pridať reakciu

Po vyplnení formuláru prosím napíšte výsledok jednoduchého matematického príkladu do kolonky vedľa tlačítka "Odoslať" a následne ho pre odoslanie stlačte.
polia označené * sú povinné