Cenné rady k zvládnutiu kúpy nehnuteľnosti

Späť na blog

reakcie (1)



S príchodom nového roka sa naskytá príležitosť zdolať nové výzvy a jednou z nich môže byť investícia do nejakej nehnuteľnosti. Je jedno, či ide o byt, rodinný dom alebo nejaký iný objekt, vždy sa jedná o veľký krok. Vzhľadom na množstvo povinností a potrebných znalostí, ktoré úspešná investícia tohto typu obnáša, je dôležité zvládnuť celý proces čo najefektívnejšie.

Krokov, ktoré pri investovaní do nehnuteľnosti budete musieť splniť, je hneď niekoľko. Tie spoločne vytvárajú náročný proces, ktorého priebeh treba zvládnuť na výbornú. Len tak bude daná finančná transakcia úspešná a splní zámer, s ktorým ste do investície vstupovali. Tento proces však vyžaduje dôkladnú prípravu a oboznámenie sa s rôznymi okolnosťami, takže pár tipov pre jeho lepšie absolvovanie sa zíde každému investorovi. Aj preto vám radi prinášame niekoľko užitočných rád, ktorými si pri veľkej životnej investícií môžete pomôcť.

Začnite dôkladným prehľadom

Skôr ako sa pustíte do veľkej investície, dajte si záležať na svojej informovanosti. Znalosti realitného trhu, cenových relácií a administratívneho procesu spojeného s kúpou sa zídu a ich aplikovanie v praxi je na nezaplatenie. V tomto prípade pomôže najmä hľadanie informácií na internete a komunikácia s ľuďmi, ktorí kúpu nehnuteľnosti poznajú a vedia dobre poradiť.

Ujasnite si spôsob financovania

Bez poriadku vo financiách nemá význam začať s výberom, takže najprv vyriešte túto otázku a potom kupujte. Samozrejme, nie je to pravidlo, pretože v niektorých prípadoch sa postupuje inak. Napríklad štartovacie byty ponúkajú šancu zaplatiť dohodnutú zálohu a zvyšnú čiastku uhradiť po niekoľkých mesiacoch. To ponúka dosť priestoru na dodatočné získanie peňazí, no otázne je, či taký prístup nespôsobuje stres a nie je lepšie vedieť odkiaľ a koľko pred kúpou.

Vyberte si správnu nehnuteľnosť

Nadobudli ste mnoho poznatkov, financovanie je vyriešené tiež, takže prišiel správny čas na výber nehnuteľnosti. Určite ste si vyhliadli viacero objektov, no kúpiť chcete iba jeden. Tu je dôležité nájsť presne to, čo splní vaše predstavy a ulahodí nárokom na lokalitu, vek objektu, cenu, pôvod a iné parametre, na základe ktorých sa stotožníte so správnosťou svojho výberu.

Využite pomoc profesionálov

Realitní makléri, nezávislí znalci, hypotekárni špecialisti aj právnici sú tu na to, aby vám pomohli pri kúpe akejkoľvek nehnuteľnosti. Stačí ich osloviť, objednať si potrebné služby a nechať ich pracovať. Týmto spôsobom na nich prenecháte zodpovednosť za proces kúpy a zároveň sa zbavíte mnohých povinností, ktoré budú riešiť práve profíci.

Každá kúpa nehnuteľnosti je sprevádzaná individuálnym prístupom všetkých zúčastnených strán, takže podľa toho sa musíte vedieť prispôsobiť a vyberať si stratégiu. Tieto rady vám však dokážu pomôcť pri príprave na tento veľký krok a my veríme, že ich zužitkujete v praxi vo svoj prospech. Nech je investícia do nehnuteľnosti správnym krokom a celý proces kúpy prebehne jednoducho a seriózne s úspešným koncom.

2017-08-24 14:37:51 | Alen | alena.novotnakova@gmail.com

Velmi dobry clanok, urciet odporucam vediet nieco o realitnom trhu a poradit sa s dobrym realitakom. My sme kupovali byt nedavno v Bratislave, nakoniec uspesne, ale bol to boj. Pomohli mi clanky z tohto blogu, ale i z inych ako napr. https://houme.sk/kupa-bytu/


Pridať reakciu

Po vyplnení formuláru prosím napíšte výsledok jednoduchého matematického príkladu do kolonky vedľa tlačítka "Odoslať" a následne ho pre odoslanie stlačte.
polia označené * sú povinné