Kúpa nehnuteľnosti v cudzine

Späť na blog

reakcie (0)


Sťahovanie Slovákov do zahraničia nie je ničím nezvyčajným a celkovo sa jedná až o niekoľko desiatok tisíc ľudí. Mnohí odchádzajú skúsiť šťastie za lepšími podmienkami a dosť je aj takých, ktorí sa rozhodnú v cudzine ostať natrvalo. V tom prípade ich čaká kúpa nehnuteľnosti, ktorá môže prebiehať podstatne inak ako je to zvykom u nás.

Ak sa už Slováci rozhodnú ostať v zahraničí natrvalo, väčšina z nich siaha po kúpe vlastnej nehnuteľnosti, ktorú uprednostní pred prenájmom z viacerých dôvodov. Tým hlavným je vytvorenie vlastného zázemia, ktoré má pre život v zahraničí výrazný psychologický efekt. Dôvody sú samozrejme individuálne, no podstatné je, aby celý proces kúpy prebehol bez problémov a najmä v súlade s tamojšími zákonmi a pravidlami miestnych realitných zvykov.

Pozor na rozdiely

Základom vykonávania akejkoľvek transakcie s nehnuteľnosťou v zahraničí je riadiť sa tamojšími zákonmi. To platí všeobecne v akejkoľvek krajine a najviac si dávajte pozor na akceptovanie rozdielov práve pri kúpe nehnuteľnosti. Každá krajina má iné smernice a inak vymedzenú právnu úpravu na rôzne typy nehnuteľností. Dodržiavanie miestnych zákonov a konanie podľa individuálneho právneho poriadku prízvukuje aj medzinárodné právo. Keďže informácií vyplývajúcich zo zákonov je dosť, odporúčame využiť odborné právne služby.

Pomôže aj realitná kancelária

Pomoc realitnej kancelárie je prínosom aj pre ľudí hľadajúcich bývanie doma. Dvojnásobne to platí v prípade požiadavky na zahraničnú nehnuteľnosť. Cestovať do cudziny s cieľom hľadať naslepo nejaký objekt môže byť nákladný a únavný proces, ktorý nemá žiadnu istotu úspechu. Takisto existuje hrozba neseriózneho konania zo strany predávajúceho, čo môže vyjsť pekne draho. Práve s tým Vám dokáže pomôcť kvalitná realitná kancelária, ktorá pozná miestny trh a vhodné spôsoby ako nájsť nehnuteľnosť vyhovujúcu Vašim konkrétnym požiadavkám.

Kúpa v pohraničí patrí k jednoduchším

Pokiaľ ste teda presvedčení, že viete ako pristupovať k transakcii, môžete sa do nej pustiť. Za jednoduchší postup sa dá považovať kúpa v pohraničných obciach blízko Bratislavy. Vďaka polohe a možnosti odborníkov poznať realitné trhy susedných krajín sa dá k nehnuteľnosti v takýchto lokalitách prísť rovnako jednoducho ako na Slovensku. Maďarská Rajka alebo rakúske Kittsee sú obľúbenými lokalitami, ktoré lákajú prostredím, slovenskou komunitou a v prípade rakúskych obcí lepšími sociálnymi podmienkami. Čo sa týka samotnej kúpy, ceny nehnuteľností sú prijateľné a pomoc slovenských realitných maklérov je veľkým prínosom.

Dospieť k výhodnej a bezproblémovej kúpe nehnuteľnosti v zahraničí môže byť náročným procesom, ktorý prinesie viacero starostí. Ak sa to ale podarí, odmenou bude nové bývanie v nejakej zahraničnej krajine, v ktorej chcete stráviť život alebo aspoň jeho podstatnú časť. Mnoho Slovákov túto úlohu zvládlo a dnes sú obyvateľmi rôznych krajín po svete. My Vám môžeme odporučiť služby profesionálov z realitných kancelárií a poradenských spoločností, vďaka ktorým budete postupovať obozretnejšie a nezastavia Vás ani cezhraničné rozdiely.





Pridať reakciu

Po vyplnení formuláru prosím napíšte výsledok jednoduchého matematického príkladu do kolonky vedľa tlačítka "Odoslať" a následne ho pre odoslanie stlačte.
polia označené * sú povinné