Nové developerské projekty na východe Slovenska.

Späť na blog

reakcie (0)


Migrácia obyvateľstva do najväčších slovenských miest za výrazne lepšími životnými podmienkami naďalej pokračuje vo veľkom. Tento trend nie je len otázkou hlavného mesta, pretože snaha o rozvoj a napredovanie miest sa úspešne darí aj na východnej strane našej republiky a počet obyvateľov v dvoch východných „metropolách“ narastá.

Všetky krajské mestá na Slovensku cítia príliv nových obyvateľov, na základe čoho vznikajú ďalšie požiadavky na výstavbu nových bytov. Je dobrou správou, že slovenským centrám sa darí a ľudia majú aj naďalej vysoký záujem o bývanie v týchto lokalitách. Dopyt po voľných bytoch výrazne stúpol aj v Košiciach a Prešove a aj keď médiá zabúdajú na tieto východné centrá, realitný trh tu funguje celkom slušne a polepšili si developeri, stavebníci aj obyvatelia. My sa pozrieme na niektoré z tunajších developerských projektov, ktoré prinesú nové byty.

Aktuálne developerské projekty v Košiciach :

Rezidencia pri Radnici

Košická Rezidencia má patriť k jednému z najväčších rezidenčných projektov, ktoré sa v poslednom období pripravovali. Kvôli finančne a časovo náročným podmienkam tohto projektu sa prípravy natiahli, no po dlhšom zdržaní je všetko pripravené a na budúci rok sa má spustiť výstavba. Projekt vznikne priamo na Strojárenskej ulici blízko samotného centra, čo bude robiť z bývania frekventované miesto s dobrou občianskou vybavenosťou. Cieľom projektu má byť 294 nových bytov vystavaných v rezidenčnom štýle, na základe čoho sa bude odvíjať aj vyššia trhová hodnota. Súčasťou moderného komplexu sa majú stať aj obchodné priestory a garáže. Štruktúra projektu pozostáva z troch vzájomne prepojených objektov v tvare U s pridaným átriom. Pokiaľ vyjdú stavebné plány, kolaudácia bude v roku 2017.

Park Anička

Park Anička je ďalší z veľkých projektov, ktoré majú priniesť nielen Košičanom nové možnosti na štandardné bývanie za primerané ceny. V tomto prípade sa nejedná o luxusnejšie rezidencie, ale o bývanie určené všetkým skupinám obyvateľstva. To však nijako neznižuje na lukratívnosti bývania v tejto lokalite. Už teraz sa chystá spustenie novej etapy výstavby, nakoľko tie predošlé vzbudili vysoký záujem. Lokalita ponúka skvelé miesto na moderné mestské bývanie s možnosťou na voľnočasové aktivity a relax. V blízkosti je známy športový areál Anička, dostatok tichých miest na oddych od mestského ruchu a blízke centrum mesta s dobrým dopravným spojením sa postará o občiansku vybavenosť na veľmi vysokej úrovni. Celkovo má realizácia výstavby projektu Anička priniesť 111 nových bytových jednotiek.

Panoráma

Košická Panoráma je multifunkčným komplexom určeným pre všetky skupiny obyvateľstva, no vzhľadom na jeho vlastnosti bude najviac vyhovovať mladým rodinám s deťmi. Projekt vznikol v užšom centre Košíc, no jeho vzdialenosť od lesa je zhruba 400 metrov. Súčasťou komplexu sú detské ihriská, športoviská, nákupné centrum aj relaxačné zóny, takže projekt ponúka štandardné bývanie. Poloha na kopci orientovaná na slnečnú stranu je ďalším plusom, ktorý je oceneniahodným atribútom a v spojení s perfektným výhľadom na okolité prostredie vzniká vhodný typ bývania. Zaujímavosťou komplexu je aj zastávka MHD priamo v areáli.
Dobrá adresa

Na Garbiarskej ulici v Košiciach sa ukončujú posledné úpravy, aby bol projekt plne funkčným na svoj účel. Jedná sa o obytný komplex ponúkajúci 42 bytov vystavaných s technológiami vedúcimi k úspornosti. Poloha Garbiarskej ulice je pol kilometra od Hlavnej ulice, takže dostupnosť do mesta je vynikajúca pešo, autom aj MHD. V blízkom okolí nájdete obchody, inštitúcie aj školy, takže občianska vybavenosť má dosť slušnú úroveň. Komplex pozostáva z troch bytových objektov, z ktorých dve staršie tehlové sú zrekonštruované a pridala sa k nim nadstavba. Špecifikom tohto komplexu je uzavretý areál, vďaka čomu nebude bývanie rušiť vonkajší hluk blízkeho centra mesta.

Nové developerské projekty v Prešove :

Tichá Dolina

V Prešove stojí určite za zmienku projekt Tichá Dolina. V tejto lokalite je nádherné prostredie poskytujúce úžasný kľud a široký priestor na pokojné nažívanie. Jedná sa o samostatnú štvrť v blízkosti kúpaliska Delňa, ktorá je obklopená krásnou lesnou scenériou. V podstate ide o súkromný areál, ktorý sem nevpúšťa mestskú atmosféru a preto je vhodný pre milovníkom pokojných prímestských lokalít. V areáli pribúdajú rodinné domy, bytovky sa tu neplánujú.

Pustá Dolina

Podobne ako Tichá Dolina, aj Pustá Dolina je skvelým miestom na bývanie v blízkom spojení s prírodou. Projekt ponúka novostavby priamo pod lesom v lokalite zvanej Šidlovec, ktorá je známa svojim tichým prostredím. Opäť sa jedná o uzavretejšie miesto ponúkajúce možnosť bývania v rodinnom dome postavenom v prímestskej prešovskej časti plnej pokoja. Do centra to máte 4 kilometre a nezabúdajte na dobré dopravné spojenie, ktoré je veľkým plusom.

Apartmány Torysa

Prešovčania dobre poznajú projekt Torysa, ktorý sa stal miestnym synonymom pre bývanie na úrovni. Cieľom výstavby apartmánových bytov v tomto projekte bol vznik štandardne vybavených bytov. Po kolaudácií pribudlo spolu 89 nových bytových jednotiek, ktoré sa nachádzajú v dvoch zrkadlovo umiestnených bytových domoch. Vďaka polohe na obľúbenom a dobre vybavenom prešovskom sídlisku III ponúka bývanie v týchto nehnuteľnostiach všetko potrebné pre moderný život. Škôlky, školy, gastronomické zariadenia, športové areály, ale aj príroda ponúkajúca miesto na relax je zárukou spokojného bývania.


Košice a Prešov nie sú len najväčšími mestami východu, ale spoločne s Bratislavou tvoria prvú trojku slovenských miest v počte obyvateľstva. Spájajú kultúru, športové dianie, pracovný trh a možnosti na vysokoškolské štúdium, takže nie je náhoda, že v týchto mestách sa združujú masy ľudí a otázka záujmu o voľné byty je stále aktuálnou. Košiciam pomohol k vývoju aj štatút Európskeho mesta kultúry, ktorý sem prilákal viac zahraničného záujmu a Prešov je takým „bratom“ Košíc, ktorý sa vďaka malej vzdialenosti rozvíja spolu s Košicami. Dôležité je, že centrá východného Slovenska držia krok a realitný sektor funguje naplno.



Pridať reakciu

Po vyplnení formuláru prosím napíšte výsledok jednoduchého matematického príkladu do kolonky vedľa tlačítka "Odoslať" a následne ho pre odoslanie stlačte.
polia označené * sú povinné