O rozhodnutí investovať do nehnuteľnosti rozhoduje originalita

Späť na blog

reakcie (0)

V dnešnej dobe je málo nehnuteľností, ktoré by sa nemohli považovať za potenciálne investície. Hodnota realít ako súčasť tvorby osobného majetku sa stáva stále viac oceňovanou a úloha nehnuteľností pri zveľaďovaní osobných aktív má veľký význam pre každého majiteľa.

Investori orientujúci sa na nehnuteľnosti ako možnosti vyhľadávania nových investičných príležitostí by sa mali sústrediť na viacero faktorov, od ktorých je záujem o vloženie kapitálu do daného projektu závislý. Vždy však existoval nejaký parameter, ktorý bol dominantný a investora upútal najviac. To isté sa deje aj v súčasnosti a väčšina investorov venuje zvýšenú pozornosť originalite alebo unikátnosti daného objektu.

Originalita zdvíha záujem

Dizajn, vzhľad, estetika či dojem, všetky tieto prvky majú veľký vplyv na predaj či prenájom aj na realitnom trhu. Už pri vypracovaní prvých projektov od architektov dokážu developeri povedať či sú ochotní vložiť kapitál do plánovanej budovy alebo sa radšej otočia za nejakým výhodnejším projektom. Požiadavky na netradičné návrhy budov sú stále vyššie, takže všetci architekti sa musia snažiť, aby priniesli zaujímavé nápady. Potom sú ich práci naklonení aj developeri a dohoda o investovaní sa rodí omnoho jednoduchšie.

Stredobodom záujmu sú administratívne a obchodné priestory

Boom s nákupnými centrami trvá už niekoľko rokov a pravdepodobne ešte nejaký čas bude zaujímať aj tých najvplyvnejších investorov. Obchodné zóny sú totiž magnetom na zisky, pretože obyvatelia vo veľkých mestách v nich utrácajú dosť peňazí, vďaka čomu sa v centrách môže združovať veľa prevádzkovateľov platiacich vysoké nájmy majiteľom stredísk. Úspech zaznamenávajú aj moderné biznis centrá, kde sú situované vybavené kancelárie a vlastníci sa tak tešia záujmu nájomcov.

Investíciou môže byť každá nehnuteľnosť

Bez ohľadu na typológiu objektu je jasné, že kúpa nehnuteľnosti prináša vo väčšine prípadov dobrú príležitosť ako rozšíriť svoj majetok. Samozrejme, že komerčné reality sú kvôli vyššie uvedeným dôvodom väčším lákadlom a prinášajú omnoho väčšiu šancu na dobrý finančný zisk. Podceňovať však nemôžeme ani obytné priestory, ktoré môžu veľmi rýchlo zvyšovať svoju trhovú hodnotu a majiteľovi tak v budúcnosti priniesť skvelú možnosť na obohatenie.


Pri výbere nehnuteľnosti už cena nehrá hlavnú úlohu a práve to pochopili aj investori. Okrem lokality a vybavenosti sa mnohí sústredia na celkovú jedinečnosť budovy, ktorá má prinášať vkusný dizajn a takisto originálne konštrukčné riešenia. Dobrou správou je, že autori budov nemajú so splnením týchto požiadaviek žiadny problém a ich práca svedčí o zvyšovaní úrovne výstavby. Takto sa vytvára perfektná symbióza medzi tímom zodpovedným za vznik objektov a v konečnom dôsledku to podporuje rast celého realitného trhu.


Pridať reakciu

Po vyplnení formuláru prosím napíšte výsledok jednoduchého matematického príkladu do kolonky vedľa tlačítka "Odoslať" a následne ho pre odoslanie stlačte.
polia označené * sú povinné