Prečo využiť služby realitnej kancelárie?

Späť na blog

reakcie (1)

Slovenský trh s realitami ponúka dostatok možností na bývanie, no nie vždy sa podarí nájsť tie správne priestory. Sťahovanie do nového je dôležitým životným rozhodnutím a žiada si aj nejaký čas na prípravu, obhliadku a pokojné zhodnotenie všetkých za a proti. S ušetrením takýchto povinností môže výrazne pomôcť aj kvalitná realitná kancelária.

Realitné kancelárie na Slovensku sú neustále využívané bez ohľadu na typ transakcie, ktorú majú dotiahnuť do úspešného konca. Aj keď najčastejšími zákazníkmi sú predajcovia bytov a podnikatelia hľadajúci priestory na vykonávanie svojej činnosti, nezaostávajú ani majitelia bytových domov ponúkajúcich svoje voľné byty na prenájom.

Význam realitnej kancelárie

Činnosť realitných kancelárií je postavená na vyhľadaní vhodnej nehnuteľnosti a následnom predstavení tohto objektu s cieľom uskutočniť obchod. Maklér podieľajúci sa na konkrétnej zákazke má za úlohu nájsť ideálny objekt podľa konkrétnych požiadaviek klienta, ktorý sa v podstate nemusí starať o nič, akurát sa príde pozrieť na priestory a rozhodne sa, či berie.

Za využitie služieb realitky a ich vykonanú prácu sa však samozrejme platí. Presnejšie povedané, za úspešný priebeh transakcie sa im vypláca dohodnutá provízia, buď v presne stanovenej výške alebo vyjadrená percentuálnym podielom z ceny. Práve táto odmena pre profesionálov niektorých odrádza a radšej skúšajú vyriešiť situáciu sebestačne.

Výhody prizvania realitného makléra :

– prehľad v aktuálnom dianí na trhu pomôže hľadať záujemcov na správnych miestach
– vytvorenie efektívnej predajnej stratégie urýchli uskutočnenie transakcie
– realitní makléri sa môžu venovať nehnuteľnostiam naplno, keďže je to ich práca
– pravdepodobnosť úspechu je niekoľkokrát vyššia ako pri samostatnom inzerovaní

Svojpomocné riešenie

Keď ste sa už teda rozhodli, že sa o ponuku alebo dopyt postaráte svojimi silami, čaká Vás trošku viacej povinností a vybavovania. Možno sa k výsledku nedopracujete okamžite, ale zas pri vynaložení snahy sa to podarí. Problémom však môže byť, že súkromná osoba nebude disponovať tak širokým rozhľadom v brandži a nenájde vhodnú stratégiu predaja ako realitka. Aj možnosti inzercie a časovej flexibility pri obhliadke sa u niektorých môžu stať prekážkou.


Či ste vlastníkom nehnuteľnosti a potrebujete ju prenajať, aby Vám neobývaná len tak nestála alebo hľadáte nový byt na bývanie, ale namiesto kúpy vyžadujete prenájom, osloviť realitnú kanceláriu môže byť celkom dobrým nápadom. Síce Vás to vyjde nejaké peniaze navyše, ale ušetrí to mnoho času a povinností, pretože zodpovednosť na seba preberie konkrétny maklér.

2019-05-22 22:20:49 | Jozef | frenkyjoe@gmail.com

Najväčšia moja životná chyba bola kúpa nehnuteľnosti prostredíctvom REB real partners, komunikácia pod bodom mrazu, lživé odpovede pána Žilinského a absolútny nezáujem o klienta maklérom p. Škopom. Keby bolo Slovensko právnym štátom, riešil by som transakciu súdnou cestou. Cítim sa trapne, moja chyba že som sa chytil do pasce tohoto tímu. Jozef


Pridať reakciu

Po vyplnení formuláru prosím napíšte výsledok jednoduchého matematického príkladu do kolonky vedľa tlačítka "Odoslať" a následne ho pre odoslanie stlačte.
polia označené * sú povinné