Priemerná cena prenájmov v Bratislave atakuje 800 €

Späť na blog

reakcie (0)

Štatistiky zo záveru predošlého roka zatiaľ známe nie sú, takže pri hodnotení vývoja na bratislavskom trhu s prenájmami sa vychádza z výsledkov za 3. kvartál 2019. V tom sa priemerná cena prenájmov v hlavnom meste priebežne pohybovala pod hranicou 800 €.

Vo vývoji cien prenájmov za uvedené obdobie nedošlo k žiadnym prekvapeniam. Prenájmy v hlavnom meste si naďalej udržiavajú mierny rast cien, pričom ich priemerná cena sa stále snaží dostať cez hranicu 800 €. Po zverejnení výsledkov za spomínaný 3. kvartál už k tomu nemá ďaleko.

Priemerne sa prenajímalo za 781 €

K dosiahnutiu hranice 800 € chýbalo na konci septembra už len 19 €. Priemerná cena, v ktorej sú započítané aj ceny energií, sa tak vďaka ďalšiemu rastu dostala na dostrel očakávanej méty ešte bližšie. Tento výsledok zároveň znamená, že za prenajatý m² sa platilo priemerne 12,5 €.

Priemer ťahá nahor Staré Mesto

O zvýšenie priemeru sa opäť postarali najmä prenájmy v Starom Meste. S priemernou cenou 982 € sa v uvedenom 3. štvrťroku držali nad celkovým bratislavským priemerom ako jediné. Priemerná cena v ostatných 4 okresoch dosahovala od 672 € do 744 €.

Priemerná cena prenájmov v jednotlivých okresoch BA (3. kvartál 2019):
Okres
Priemerná cena
BA I
982 €
BA II
672 €
BA III
744 €
BA IV
718 €
BA V
674 €

Zdražovanie bytov na predaj, nižšia dostupnosť hypoték, nedostatočná ponuka prenájmov. To sú len niektoré z dôvodov, ktoré majú tlačiť dopyt po prenájmoch v Bratislave hore aj v tomto roku. Pravdepodobnosť prekonania hranice 800 € je tak stále vyššia. Analytici ale nevylučujú, že sa tak mohlo udiať už v závere roka 2019. To však odhalia až pripravované štatistiky.

Zdroje: www.investujeme.sk


Pridať reakciu

Po vyplnení formuláru prosím napíšte výsledok jednoduchého matematického príkladu do kolonky vedľa tlačítka "Odoslať" a následne ho pre odoslanie stlačte.
polia označené * sú povinné